Uygulamalı Majistral İlaçlar Kursu

Written by Mehmet Ali Ege. Posted in Genel

E.Ü.Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı tarafından 28-29.11.2015 tarihinde E.Ü.Eczacılık Fakültesinde düzenlenecek olan “Uygulamalı Majistral İlaçlar” kursu nedeniyle sizleri ağırlayacak olmaktan büyük mutluluk duymaktayız.

Son yıllarda majistral ilaçlarla ilgili olarak Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalına gerek eczacı meslektaşlarımız, gerekse eczacılık uygulamalarının izlendiği kurum ve kuruluşlarca görüşümüzü almak üzere yapılan başvuruların giderek artması üzerine açmayı düşündüğümüz bu kursun, katkı ve katılımlarınızla tüm paydaşları kapsayan önemli bir bilgilendirme ortamı olacağına inanmaktayız.

Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı’nın ana teması olan ilaç üretimi, günümüzde hem endüstride hem de eczanelerde meslektaşlarımızın özellikle sahip çıkması ve var olması gereken temel alanlardır. Bu konudaki farkındalığı arttırmak ve yeni bilgilerle birlikte bildiklerimizi tekrar gözden geçirmek amacıyla düzenlediğimiz “Uygulamalı Majistral İlaçlar” kursunda yer alan ana başlıklar şu şekilde planlanmıştır:

• Genel giriş ve bilgilendirme
  • Majistral İlaçlarda farmasötik şekiller.
  • Emülsiyon sistemleri ve reçete hazırlama
  • Süspansiyon sistemleri ve reçete hazırlama
  • Yarı katı sistemler ve reçete hazırlama
  • Çözelti şeklindeki sistemler ve reçete hazırlama
  • Pediatrik ilaçlar ve reçete hazırlama
  • Pratik çalışma

Sizlere verimli bir toplantı geçirmenizi diler, etkinliğimize katılarak kendine ve mesleğine zaman ayırıp fark yaratmak isteyenlere şimdiden teşekkür ederiz.

Prof.Dr.Özgen Özer

Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı ve Kozmetoloji Bilim Dalı Başkanı

Düzenleme Kurulu:

• Doç. Dr. Mine özyazıcı
  • Doç. Dr. Sinem Yaprak Karavana
  • Yard. Doç. Dr. Mesut Arıcı
  • Dr. Mehmet Ali Ege
  • Dr. Aysu Yurdasiper
  • Dr. Zeynep Şenyiğit
  • Dr. Sakine Tuncay Tanrıverdi
  • Dr. Seda Rençber
  • Uzm Ecz. Erkan Azizoğlu
  • Uzm. Ecz. Gülçin Arslan Azizoğlu
  • Uzm. Ecz. Erol Eli Simsolo

Genel Bilgiler:

Tarih ve Yer: 28-29.11.2015 E.Ü.Eczacılık Fakültesi Bornova-İzmir

Toplantı ücreti: 750 TL (KDV dahildir)

Katılımcıların ücretini, “T.C. Ziraat Bankası Ege Üniversitesi Şubesi Ege Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü Eczacılık Fakültesi Hesabı TR 160001001446072168935029 No’lu Hesabına 11 Kasım 2015 tarihine kadar yatırmaları gerekmektedir. Banka aracılığı ile yatırılan ücret karşılığı alınan dekontun tek kişiye ait olması gerekmektedir (Toplu para yatırımı ve çok isimli dekont kabul edilmeyecektir). Fatura verilecektir.

Organizasyon Sekretaryası: Doç. Dr. Sinem Yaprak Karavana

e-Posta: info@ege-ft.org, sinem.yaprak.karavana@ege.edu.tr

Tel: 0232-3111961

GSM: 0532 6113241

Farmasötik Teknoloji ABD Sekreterliği Tel: 0232-3113981

Faks: 0232-3885258

1. Uluslararası Katılımlı Ege Homeopati Kongresi

Written by Mehmet Ali Ege. Posted in Genel

27-29 KIMG-20150617-WA0002asım 2015 tarihlerinde Ege Üniversitesinde gerçekleşecek olan 1. Uluslararası Katılımlı Ege Homeopati Kongresi için bilimsel program tamamlanmıştır. Kongreye Dünya Homeopatik Hekimler Birliği (LMHI) Başkanı Sayın Dr. Renzo Galassi, yine aynı organizasyonun başkan yardımcısı Dr. Alok Pareek, Avrupa Homeopati Komisyonu (ECH) Başkanı Dr. Thomas Peinbauer, Avrupa Homeopati Enstitüsü (Wiss-Hom) Eğitim koordinatörü Dr. Gerhard Bleul ve Avusturya’dan Dr. Bernhard Zauner katılacaktır.

Ayrıca Kongre sonrasında yine Ege Üniversitesinde Dr. Alok Pareek’in katılımı ile “Jinekolojik ve eklem hastalıklarına homeopatik yaklaşım” konulu 3 günlük bir Workshop yapılacaktır. Homeopati uygulayıcıları için bulunmaz bir fırsat olan bu Work-shop’un kayıtları sayı ile sınırlıdır.

Kongre ve Workshop katılımınız için www.egehomeopatikongresi.com adresinden daha geniş bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu nadide tıp sisteminin ülkemizdeki gelişimi için bütün meslektaşlarımızın bilimsel açıdan katkıları için katılımlarını bekliyoruz.

NOT: Kongre indirimli kayıt tarihi 1 Ekim’e kadar uzatılmıştır

Saygılarımla
Dr. Levent Buda
Kongre Sekreteri

2015 yılı TÜBİTAK Bilim Ödülü

Written by Tolga Basaran. Posted in Haberler

arzum-300dpi

Fakültemiz Analitik Kimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Kadriye Arzum ERDEM GÜRSAN’a

Kimya alanında, nanomalzemelere dayalı tekli ve çoklu ölçüme dayalı elektrokimyasal biyosensör ve aptasensör teknolojilerinin geliştirilmesi ve nükleik asitler, ilaç, protein ve bazı hastalıklara ait biyobelirteçlerin analizlerine yönelik uygulamaları konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmalarınedeniyle

Sağlık Bilimleri alanında  “2015  yılı  TÜBİTAK Bilim Ödülü “ verilmiştir.

Hocamızı kutlar, çalışmalarında başarılar dileriz.

DEKANLIK

Not: 2015Yılı TÜBİTAK Bilim ve Teşvik Ödülleri, TÜBİTAK Özel Ödülü ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülünü Kazanan Bilim İnsanlarına ait detaylı tam listeye, http://www.tubitak.gov.tr/tr/haber/2015-yili-tubitak-odulleri-aciklandiadresinden erişilebilir.